Több tízezer fiatalnak lesz segítség a jobbikos és szakszervezeti javaslat

„Eddig a nappali tagozatos hallgatói jogviszonyukat szüneteltető diákok ugyanis nem kaphatták meg ugyanazokat a kedvezményeket, mint amelyek az aktív jogviszonnyal rendelkezőknek járnak. E hiányosságra, az egymásnak is ellentmondó szabályozásokra már számos alkalommal felhívtuk a kormánypárt figyelmét, ahogy szakmai és szakszervezetek is sürgették a kérdés rendezését.

Sajnos korábban a kormánypártot egyáltalán nem érdekelte a felvetés. Amikor például két évvel ezelőtt a Jobbik javaslatot nyújtott be a kusza helyzet rendezésére, a fideszes parlamenti többség még tárgysorozatba sem vette indítványunkat. Úgy látszik, a politikai szempontok voltak fontosabbak a Fidesznek, nem pedig az, hogy minél hamarabb rendezzük ezt a több tízezer fiatalt érintő kérdést. Számos diák éppen azért szüneteltette tanulmányait az elmúlt években, hogy a felsőoktatás egyre magasabb költségeihez szükséges pénzt előteremtsék maguknak. A kedvezőtlen jogi környezetben viszont nehézzé vált számukra az alkalmi munkavállalás.

Ismételten felszólítjuk a kormánypártot, hogy a jövőben minden lehetséges eszközzel javítsanak a fiatalok életkörülményein, könnyítsenek munkába állásuk feltételein! A jobbító szándékú javaslatokat ne söpörjék le az asztalról, csak azért, mert a Jobbik soraiból érkeznek azok.”