"Többet tehetsz, mint gondolnád!" - felvilágosító kampányt folytat a Jobbik IT

A Jobbik Ifjúsági Tagozat idén immár harmadik alkalommal indítja el felvilágosító kampányát.

A kampány keretében szeretnék felhívni a figyelmet a trianoni békediktátum máig ható negatív következményeire. 
 
Az akció során az online médiában, a közösségi oldalakon és fizikálisan is megjelennek, a sajtótájékoztató helyszínén épp egy felvilágosító szórólapot osztogattak, melyet összesen 40 ezer példányban nyomtattak ki és országszerte terjesztik.
 
Kálló elmondta: az akciónak két célja van:
 
  • fel szeretnék hívni az emberek figyelmét a békediktátum negatív hatásaira, hiszen az átlagOS magyar állampolgár sajnos nagyon keveset tud arról, hogy mi történ 1920. június 4-én.
  • A másik cél, hogy a mindmáig ható következményeket tompítsák, és felhívják a figyelmet arra, hogy az elszakított területeken magyarokat támadnak, vegzálnak magyarságuk miatt.
 
Kálló Gergely emlékeztetett: az elmúlt héten a Jobbik kárpátaljai vezetőjét berendelte az ukrán titkosszolgálat pusztán azért, mert trianoni megemlékezést szeretett volna tartani és mert Nagy-Magyarország alakú kép van a Facebook-oldalán. A Jobbik IT budapesti szervezője felhívta a figyelmet az erdélyi HVIM tagjainak, Szőcs Zoltánnak és Beke Istvánnak az esetére is, akik hosszú ideje a  román börtönökben raboskodnak koholt és alaptalan vádak miatt.
 
Kálló végül elmondta: az akciót tovább folytatják, a trianoni diktátum negatív hatásaira a jövőben is felhívják majd a figyelmet, a határon túli magyar testvéreikkel pedig szolidaritást vállalnak.
 
A Jobbik Ifjúsági tagozata ma este nagyszabású akcióval is készül, melynek során 2000 színes gyertyából rakjuk ki a történelmi Magyarországot a Hősök terén.