Tökéletes magyarsággal beszélt a Teréz körúti robbantó

Nagy valószínűséggel egy komplexusokkal terhelt pszichopata az elkövető.

Ahogy az várható volt, teljes erővel zajlik a Teréz körúti robbantó kézre kerítésére indított hajtóvadászat.

Kiszivárgott információk szerint a feltételezett elkövető a robbanás után megszabadult világos színű horgászkalapjától, majd a dzsekije kapucniját húzta a fejére. Előre átgondolt terv szerint cselekedett: még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy fehér sportcipőjét lecserélje, majd a Blaha Lujza tér felé vegye az irányt.

A Bors úgy tudja, hogy az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, akitől tiszta magyarsággal elnézést kért.

Dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta ezt az értesülést.

Valószínűleg pszichopatával állunk szemben

A Blikknek nyilatkozó Bilkei Pál, klinikai szakpszichológus szerint az elkövető eufórikus állapotban lehet, és úgy véli, olyat tett, amire más nem képes.

"Napokig tarthat ez, aztán elkezd a következményeken gondolkozni. Pszichopatáról beszélünk, aki tele van kisebbségi komplexussal.Ő az örök vesztes, aki most, beteg látásmódja szerint kivívja az emberek csodálatát. Ahogy a figyelem egyre kevésbé irányul rá, kétségbeesik, és biztos, hogy valakinek elhenceg tettével"

- idézi a lap a szakember véleményét, ami reményt ad arra, hogy a merénylő remélhetőleg hamarosan lebuktatja magát.

A KNYF tegnap egy felhívást tett közzé, melyben jelezték: várják a szemtanúk jelentkezését és a kamerafelvételek megőrzésére szólítottak fel.

Kiemelten kérték azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a Teréz Körúton a rendőrjárőr mellett. A felhívás sikeresnek bizonyult, ugyanis a lehetséges koronatanú tegnap már meg is jelent a rendőrségen.

Dr. Simon Richárd a lapnak elmondta: eddig közel kétszáz bejelentés érkezett a lakosságtól az esettel kapcsolatban. A kamerafelvételeken is látható szemtanúk közül már sokakat sikerült azonosítani és meghallgatni.

A Bors úgy értesült, hogy a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő, A. Szabina továbbra sincs kihallgatható állapotban, bár az intenzív osztályt már elhagyhatta.

A Blikk közlése szerint az életveszélyes sérülései miatt mélyaltatásban tartott fiatal rendőrnő az ébresztés után felismerte szeretteit, ám a robbanás pillanataira továbbra sem emlékszik.

A bulvárlap úgy tudja, a lány nyílt koponya-, nyak- és lábsérülést szenvedett, és több életmentő műtéten is átesett.

Társát, V. Lászlót továbbra is lábsérüléssel kezelik a sebészeten. A férfi szerencsére rendelkezett annyi lelkierővel, illetve volt annyi egészségügyi tapasztalata, hogy közvetlenül a robbanás után szakszerű segítséget tudjon nyújtani kolléganőjének: a mentők kiérkezésééig sapkájával csillapította a lány vérzését.

[fb_pages_codes:crime]

A két sérült rendőr a Honvéd Kórházban 24 órás védőőrizet alatt áll, a Borsnak nyilatkozó bennfentes szerint

"igen komoly védelmet kaptak, hiszen bár a Honvéd Kórház zárt intézmény, de korántsem kijátszhatatlan".

A felderítő munka támogatására a Belügyminisztérium létrehozott egy külön internetes oldalt, amelyre bárki feltöltheti az esetről készült felvételét: a videókat a robbantas.bm.gov.hu címre várják az illetékesek.

[fb_pages_codes:budapest]

Fotókon és videón a Teréz körúti robbantó!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt.