"Tőlünk várják a kiszámítható jövőt, hogy ne kelljen külföldön keresniük a megélhetésüket"

Farkas Gergely szerint ez nagy felelősséget kíván tőlük.

A jobbikos országgyűlési képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, nem lepte meg őt ez az eredmény. Mint mondta, több hasonló eredményű kutatás ismert, ugyanakkor személyesen is tapasztalják a fiatalok rokonszenvét.

Farkas Gergely szerint ez viszont nem jelenti azt, hogy most hátradőlhetnek: komoly felelősség, hogy sok fiatal a Jobbik IT-ben bízik.

"Tőlünk várják a kiszámítható jövőt, hogy ne kelljen külföldön keresniük a megélhetésüket"

- tette hozzá.

Elmondta, már a kezdetektől kiállt a párt a fiatalok mellett, és szerinte a most tapasztalt bizalom ennek az erőfeszítésnek az eredménye (tájékoztatása szerint több kampányt, szakmai gyakorlatot szervezett hazánk legnagyobb, fiatalokat tömörítő politikai szervezete, de rendszeresen jelen vannak a nyári fesztiválokon is, amely szintén jó lehetőség arra, hogy kapcsolatba kerüljenek velük, és megismerhessék a véleményüket).

Az IT elnök megfordította a hivatkozott tanulmány egyik állítását,

„nem önmagában attól lesz valaki aktív, mert Jobbik-szimpatizáns, hanem a politika iránt érdeklődő, vélemény-alkotó fiatal válik jobbikossá”.

Bár azt Farkas Gergely elismerte, hogy az IT-ben tisztában vannak azzal, hogy mindenkinek tennie kell azért, hogy változást érjenek el.

A honatya megerősítette, számos tény igazolja, hogy a Fidesz elfordult a fiataloktól, nem tekinti őket partnernek, üzeneteivel más társadalmi rétegeket akar megszólítani. A Jobbik viszont XXI. századi pártként kötelességének érzi, hogy párbeszédet alakítson ki a pályájuk elején állókkal.

(A borítókép a Jobbik IT október 23-ai megemlékezésének előkészületeiről készült)