"Bolsevik döntés a jobbikos mandátum elvétele"

Ötágú, belül narancssárga, kívül vörös csillag került a közgyűlés névtáblájára.

A Csongrád megyei önkormányzat megvonta Dr. Kiss Attila jobbikos képviselő mandátumát arra hivatkozva, hogy a képviselő internetes médiumot tart fönn. A Mi Hazánk képviselőjének ugyanilyen ügyében csak állásfoglalást kért a fideszes testület. Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke szerint bolsevik döntés született.

Bírósághoz fordul a Jobbik a Csongrád megyei képviselő mandátummegvonása miatt

A Csongrád Megyei Közgyűlés hétfőn megvonta a jobbikos Kiss Attila képviselői mandátumát arra hivatkozva, hogy a megyegyűlés megállapította, hogy Kiss Attila az önkormányzati törvény szerint képviselői megbízatásával összeférhetetlen tisztséget tölt be a Sándor Móricz Egyesületben, annak elnökeként. A Sándor Móricz Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke.

Szabó Zoltán Ferenc jobbikos megyei képviselő elmondta, hogy Dr. Kiss Attila ügyében is állásfoglalást kellett volna kérnie a közgyűlésnek.

A jobbikosok bírósághoz fordultak az ügy miatt. Közben azért igyekeznek felhívni a figyelmet a fideszes többség igazságtalan döntésére.

Tóth Péter a megyei közgyűlés épülete előtti sajtótájékoztatón bolsevik döntésnek nevezte a mandátummegvonást, és emiatt egy ötágú, belül narancssárga, kívül vörös csillagot helyezett el a közgyűlés névtáblájára, amelyen a “FIDESZ” felirat olvasható.