Trianon ünnepség? Kösz nem!

A Fidesz szerint hiteltelen a Jobbik, mert nem ment el a Trianon-bulijukra. És persze szélsőjobboldali is. A Jobbik szerint viszont nincs mit ünnepelni.

Pánczél Károly, a Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke szerint a "kétszínűség és a hiteltelenség újabb példáját adta a Jobbik, amikor a meghívás ellenére egyetlen képviselőjük sem jelent meg a Nemzeti Összetartozás Napján tartott ünnepélyes zászlófelvonáson és a Magyarság Házában tartott központi megemlékezésen sem".

Szinkronban szélsőségeznek a ballibekkel

"A magát nemzetinek hazudó szélsőjobboldali párt nemzetpolitikában is mást kommunikál és mást cselekszik", hozzátéve, a Jobbik újra és újra bizonyítja, hogy becsapja a választóit. Sorra tagadja és hazudtolja meg korábbi programját, nyilatkozatait és saját embereit - áll a közleményben.

Nem maradt válaszolatlanul 

Az a Fidesz, amely korában még kivonult a parlamenti Trianon-megemlékezésről, az a Fidesz, amely még 2009-ben sem támogatta a magyar állampolgárság megadását az elszakított területeken élő nemzettársainknak, és az a Fidesz, amely ötéves kormányzása alatt önző pártpolitikává züllesztette a külhoni magyarság ügyét, nem méltó arra, hogy a Jobbik 2003-as megalakulása óta következetes és változatlan nemzetpolitikáját negatív jelzőkkel minősítse - áll a Szávay István által jegyzett jobbikos válaszközleményben.
 
Mint írják: a Fidesz a délvidéki és kárpátaljai magyar közösségek jogainak biztosítása érdekében semmilyen feltételt nem fog szabni Szerbia és Ukrajna uniós csatlakozásához, mint ahogy ezt 2005-ben Románia esetében sem tette meg, ezt Orbán Viktor kérdésemre a Parlamentben 2013. november 5-én megerősítette
 
Amellett, hogy a baloldalnak a mai napig semmilyen mondanivalója nincs Trianon kapcsán, a Fidesz bár megpróbál valamit kezdeni vele, de ma sem érzi át annak valódi tartalmát: június 4-ből a nemzeti összetartozás barackfadalos-táncikálós ünnepnapját faragta. Szerintünk azonban éppen ez az a nap, amely sajnos nem az összetartozásunkra, hanem éppen tragikus szétszaggatottságunkra emlékeztet bennünket!
 
A Jobbik épp azzal folytat következetes nemzetpolitikát, hogy távol marad a nemzeti összetartozás fideszes „ünnepségeitől”, és Kárpát-medence-szerte megemlékezések százain öltözteti gyászba szívét - áll Szávay István közleményében.