Ön oltana tüzet havi 160 ezerért?

Mert amúgy elvárjuk ezt a tűzoltóktól.

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet közleményben reagált az elmúlt napok híreire, szerintük a tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Első körben az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani - vélekednek.

Trükközne a Fidesz a tűzoltó-túlórák ügyében - A szakszervezeti vezető helyre tette őket

A Fidesznek esze ágában sincs megmenteni a tűzoltók túlórapénzét, helyette olyan fellengzős tervekkel etetik az állományt, hogy majd jól felemelik annyira a létszámot, ami feleslegessé teszi majd a túlórát. Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a rideg valósággal oszlatta el a kormánypárt ábrándokat.

Ijesztő és szomorú belegondolni, de jelenleg egy tűzoltó, aki 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, nagyságrendileg 160 ezer forint nettó bért keres, ami jóval a magyarországi átlagkereset alatt van.

"Európai szintű bérekkel, megfelelő juttatásokkal és kedvező cafeteriával újra vonzóvá kellene tenni a tűzoltó pályát. Ez megoldást jelentene az állomány megtartásához és az új belépők számának növeléséhez"

- fogalmaz az érdekvédő szervezet.

Továbbra is állítják, hogy

a tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelményeknek nem lehet megfelelni 65 éves korig.

"A folyamatosan fennálló túlórák megváltásának lehetőségeként át kellene gondolni a korkedvezményes nyugdíj bevezetését"

- fűzték hozzá.

Szóval, Ön a saját élete kockáztatásával oltana tüzet havi 160 ezerért?