A TV2 hírigazgatója szerint pártállami kultúrpolitika, ha valaki betartatná az etikai normákat

De mielőtt óriási respect-et küldenénk neki, azt szögezzük le, hogy szerinte nem az a pártállami kultúrpolitika, ha a hírműsort a kormány propagandagépezetének soraiba kell állítani, hanem az

"amikor egyesek meg akarják mondani, mi a televíziózásban a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz."

Mondja ezt az után, hogy arról beszél, szerinte egy hírműsornak ma már az is feladata, hogy élményeket adjon és érzelmeket váltson ki. Értelmezésem szerint ez azt jelenti, hogy nem csak magát a hírt kell lehozni, hanem annak negatív vagy pozitív töltetet adni, azaz eldönteni mi a jó és mi a rossz, majd ezt hírként a gyanútlan tévénéző elé tárni.

Ezért bár Kökény-Szalai tagadja, hogy politikai megrendelésre készítenének anyagokat, szerinte a "Soros megölte volna az anyját" című tudósítás még belefér az általa megálmodott hírközlésbe és újra berendelné azt.

A Schmidt Mária által felvásárolt Figyelőnek adott interjúban a hírszerkesztő így fogalmaz:

"meglátásom szerint a kommunikáció-média, a marketing és a kultúra is elment abba az irányba, hogy lesilányított üzenetek és termékek helyett élményeket akar adni, érzelmeket szeretne kiváltani, mert ezek jobban megragadnak, mélyebbre hatnak és hosszabb távon működnek, mint a csupasz adatok és az észérveken alapuló üzenetek. Ez az infotainment világa. Ha a bulvárt nem pejoratív értelemben használjuk, akkor olyan eszközökkel élünk, amelyek az anyag szövegezésében, képi világában, címében, mondanivalójában az érzelmekre hatnak. A hírt keressük elsődlegesen, de azt tálalva emóciót is kiváltunk."

És itt még nem áll le a hölgy. Miután a Tények hírként közölte, azt az egyértelmű hazugságot és lejárató akciót, amit Vona Gábor, a Jobbik elnöke ellen Terry Black elkövetett Kökény-Szalai képes volt azt mondani, hogy

"van a médiának egy része, ahol valakinek a magánéletével, a befolyásával foglalkozni demokratikus kötelezettség, a mi esetünkben ezt már erkölcstelenségnek mondják."

Az interjúban arra nem tért ki, hogy több műsor miatt már a médiahatóság is komolyan megbüntette a TV2-t, így a hajléktalangyalázó riport vagy a HVG újságírója, Gergely Zsófia lejáratását célzó anyag miatt, ahol egy másik Gergely Zsófia arcképét tették ki.