2-0-ra is vezetett, de döntetlent játszott a magyar U17-es csapat a világbajnokságon

2-0-ra is vezetett, de döntetlent játszott a magyar U17-es csapat a világbajnokságon

A magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 2-2-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal kedden a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata, amely a szombati nyitófordulóban 4-2-re kikapott Nigériától, Baráth Péter fejesével szerzett vezetést, majd Zuigéber Ákos büntetőből növelte az előnyt. A második félidőben az ausztrálok előbb szintén 11-esből szépítettek, majd nem sokkal később egyenlítettek is a goianiai találkozón.

A két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, a magyar válogatott velük játszotta az első meccsét a tornán, ott 2-1-s vezetésről sikerült 4-2-re kikapni a mérkőzés hajrájában:

A 78. percig vezetett az U17-es vébén a magyar csapat, aztán 6 perc alatt hármat kaptak

Nigéria volt a magyar U17-es válogatott első ellenfele a brazíliai világbajnokságon, 1985 óta vártunk arra, hogy újra magyar csapatot láthassunk U17-es világversenyen. A kezdés kiválóan alakult, a 3. percben a bal oldalról Komáromi kapott labdát és közelről a hálóba passzolt. Nigéria a 20. percben 11-esből egyenlített.