Új földesúri rendszer épül

Az állami tulajdonú földek  hazánk termőterületeinek csupán 10%-át teszik ki - mutat rá pénteki közleményében Magyar Zoltán. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint ezt az arányt "nem lenullázni kellene, hanem érdemben növelni". Szerinte nemzeti tulajdonba kellene venni a zsebszerződéseken keresztül külföldieknek átjátszott területeket, és a "spekuláns nagytőke által összeharácsolt mérhetetlen földvagyont"
 
A politikus úgy véli, ezzel a lépéssel a kormány 
elherdálja  a vízkincsünk mellett megmaradt utolsó nemzeti vagyont is, és ezzel "egy újabb lépést tesz hazánk gyarmati helyzetében bebetonozására".
A Jobbik szerint hamis a kormánynak az az állítása, hogy a rendelkezés a helyben élő kis és közepes gazdáknak fog kedvezni. Az állami földek maradékának eladása 
egy párthűség alapján épített új földesúri rendszer kiépítését fogja eredményezni
 - fogalmaz Magyar. 
 
A Jobbik minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközt be fog vetni annak érdekében, hogy megakadályozza "a maradék nemzeti vagyon szégyenteljes széthordását" - szögezi le a politikus.
 
Lázár János a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az állami földek egy részének értékesítéséről szóló terv elkészítésére kérte fel a kormány Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és a nemzeti földalapot. A tervek szerint 300-380 ezer hektár állami területet értékesíthetnek.