Új gyárat épít a Mercedes Kecskeméten

„A következő években 1 milliárd euró értékű beruházást tervezünk a kecskeméti telephelyen. A beruházás eredményeként csúcstechnológiával rendelkező, az ipar 4.0 szellemiségében épült, hatékony gyártási egység – úgynevezett „Flex-Werk”- létesül, ahol a rugalmas termelési rendszerben különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gurulnak majd le a szalagról. Ezzel termelési kapacitásaink megnőnek, és mindemellett a piaci igényekre is a szükséges rugalmassággal és gyorsan tudunk reagálni. Vállalatunk ezáltal tovább növeli versenyképességét”– nyilatkozta Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja.
 
A beruházásnak köszönhetően 2.500 új munkahely jön létre. Az új gyár telephelyéről való végleges döntés és a projekt kivitelezése még bizonyos keretfeltételek teljes megvalósulásához kötött.
 
Szijjártó Péter szerint a beruházás a kormány gazdaságpolitikájának eredménye. A kormány egyébként 12,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást, emellett infrastrukturális fejlesztéseket is ígértek.