Újabb családbarát lépés: szeptembertől nem mehetnek ingyen az Országházba az iskolások

Újabb családbarát lépés: szeptembertől nem mehetnek ingyen az Országházba az iskolások

De az évenkénti ingyenes múzeumlátogatásnak is lőttek. Kong az ürességtől az államkassza, Orbánék pedig láthatóan a gyerekeken is spórolnak...

Módosította a kormány a nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló öt évvel ezelőtti határozatát - szúrta ki a péntek esti Magyar Közlönyben a Telex.

Mindez azt jelenti, hogy egy sor kulturális intézményből kiszorulnak a gyerekek. Eddig ugyanis az 1-8. osztályos általános iskolai tanulók tanévenként egyszer ingyenesen eljuthattak az alábbi a helyekre:

🔴 a muzeális intézmények,

🔴 az őshonos állatok bemutatóhelyei,

🔴 a katonai hagyományőrző bemutatók,

🔴 az Országház,

🔴 és az „Álmok Álmodói 20” kiállítás.

Most viszont ezek az intézmények kikerültek a Lázár Ervin programból.

A színházi, tánc- és cirkuszelőadások és komolyzenei hangversenyek ugyanakkor továbbra is maradnak benne.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után az Országgyűlés sajtóirodája azt közölte, hogy a kormányhatározattól függetlenül „az óvodás, általános és középiskolás csoportok számára az Országház látogatás eddig is ingyenes volt és a jövőben is az marad, változtatást nem tervezünk”.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a magyar kultúra napján, a Himnusz elkészültének kétszázadik évfordulóján tartott megemlékezésen Szatmárcsekén 2023. január 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)