Újabb fideszes botrány: eltussolhatták a 13 éves diákjához túl közel kerülő bonyhádi tanár ügyét

Újabb fideszes botrány: eltussolhatták a 13 éves diákjához túl közel kerülő bonyhádi tanár ügyét

Információk szerint a fideszes polgármesterasszony 29 éves rokona a homályos botrány főszereplője.

Egy 13 éves tanítványával kerülhetett kapcsolatba a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanára. Botrány ugyanakkor azért nem lett belőle, mert az érintett pedagógus a fideszes polgármester közeli hozzátartozója, az intézmény igazgatója pedig szintén a kormánypárt helyi képviselőjelöltje - tudta meg a Magyar Narancs.

Bár a konkrét esetről nem sokat lehet tudni, annyi biztos, hogy a tanár "etikai kódexet sértő kapcsolatot" alakított ki egy kiskorú diákjával.

A lap úgy tudja,

Bonyhád fideszes polgármesterének, Filóné Ferencz Ibolyának a közeli hozzátartozója az a 29 éves tanár, aki információk szerint "átlépte a tanári szerephatárt" a bonyhádi iskolában.

Az ügy belső, iskolai jelzésre robbant ki, és tantestületi értekezleten is szóba került. Vélhetően azért nem lehetett eltussolni, mert már túl sokan tudtak róla - fogalmaznak.

Távozott vagy sem?

A Magyar Narancs megkereste a polgármesterasszonyt, aki nem cáfolta, hogy közeli hozzátartozójának „iskolai ügye” van, viszont azt állította, nem bocsátották el a rokonát.

Az iskola igazgatója, az önkormányzati választáson a város 2. számú egyéni választókerületében a Fidesz jelöltjeként induló Steiner Krisztián szintén határozottan cáfolta a 29 éves tanár elbocsátását.

Mindez viszont azért érdekes, mert a portál szerint

az érettségiző diákokkal és érintett tanár diákjaival is közölték, hogy a pedagógus már a szóbeli vizsgákon sem vesz részt. Sőt, elvileg maga a tanár beszélt az osztályának arról, hogy a következő tanévben már nem fogja tanítani őket.

Steiner ezzel kapcsolatban hozzátette: “az üggyel kapcsolatban elrendelt vizsgálat folyamatban van, a vizsgálat kimenetelét kizárólag a tények befolyásolják.”

A helyiek szerint a tanár politikai kapcsolatai miatt tussolhatták el az ügyet

A portál megkeresésére az érintett, Tamási Tankerületi Központtól Kökönyei Hedvig szakmai vezető azt válaszolta, hogy amint tudomást szerzett az esetről, azonnal vizsgálatot indítottak az eset miatt. Arra viszont már nem tért ki, hogy, egyetért-e azzal az eljárással, hogy a szabályok ellenére nem indult fegyelmi eljárás, hanem közös megegyezéssel szűnt meg a tanár munkaviszonya.

Csak annyit mondanék, hogy amit F. tanár úr tett, azért más tanárt azonnal hivatalból feljelentettek és kirúgtak volna, a gyerekekkel foglalkozástól eltiltással.”

– mondta egy, a feleket ismerő helyi a lapnak.

(Címlapkép: Pixabay)