Újabb tragédia - átlagosan két naponta három amerikai hal meg tömeges lövöldözésben

Újabb tragédia - átlagosan két naponta három amerikai hal meg tömeges lövöldözésben

Nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét másikat pedig megsebesített egy fegyveres szombat este egy forgalmas bevásárlóközpontban Dallastól északra - közölte a rendőrség.

A tettest, akiről a hatóságok feltételezik, hogy egyedüli elkövető volt, egy rendőr lőtte agyon a texasi Allen településben lévő Allen Premium Outlets bevásárlóközpontban.

Jon Boyd, a mintegy százezer lakosú Allen tűzoltóparancsnoka újságíróknak elmondta, hogy kilenc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, ketten közülük a kórházban belehaltak sebesüléseikbe. Három további sebesült állapota válságos, a négy másiké stabil. A sebesültek 5 és 61 év közöttiek.

Greg Abbot texasi kormányzó "elmondhatatlan tragédiának" nevezte a lövöldözést, és közleményében tudatta, hogy az állam minden segítséget kész megadni a helyi hatóságoknak.

A tömeges lövöldözések szinte mindennapossá váltak az Egyesült Államokban, 2023-ban eddig legkevesebb százkilencvennyolc ember veszítette életét ilyen incidensekben.

(MTI)

(Címlapkép: Rendőrök az egyik atlantai klinikán elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. május 3-án. - MTI/EPA/Erik S. Lesser)