Újabb közeledés? Trumpnak nincs baja a Krím orosz kézben maradásával

A This Week című műsorban leadott interjúban Trump azzal érvelt, hogy tudomása szerint a Krím félsziget lakói inkább Oroszországhoz húznak. A jelenlegi washingtoni vezetés nem ismeri el az oroszok által a térségben rendezett népszavazások eredményeit, amelyek szerinte csalással születtek. Barack Obama amerikai elnök kormánya gazdasági szankciókkal sújtotta Oroszországot az Ukrajnához tartozó félsziget 2014-es bekebelezése miatt. A határok önkényes átrajzolását az ENSZ sem ismeri el, és a Republikánus Párt néhány magas rangú politikusa is ellenzi Moszkva lépését.

Trump ezzel szemben nem aggódik Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi döntése miatt.

"Nem fog bevonulni Ukrajnába, jó? Csak hogy ön is megértse"

- mondta az ABC riporterének, George Stephanopoulosnak. "Nem fogja betenni a lábát Ukrajnába, rendben? Megjegyezheti, felírhatja magának oda, ahova csak akarja".

Mikor Stephanopoulos megjegyezte, hogy hiszen mindez már megtörtént a félsziget bekebelezésekor, Trump visszakozott: "Ok. Ha innen nézzük, tényleg ott van. Én meg nem vagyok ott".

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt felháborodottan fogadta Trump megjegyzéseit, aki szerinte "Putyin papagájaként" viselkedik.