Újabb menekültáradat fenyeget - Elengedhetetlen a magyar-román határ lezárása?

A szlovén határzár maitt hamarosan csak a magyar-román határ marad nyitva a migránsok előtt a Nyugat-Európa felé vezető szárazföldi útvonalon.

A politikus úgy véli, ha Szlovénia lezárja a Horvátországgal közös határát, a migránsok előtt két lehetőség marad csupán: vagy megpróbálják valahol erőszakkal áttörni a határt, vagy pedig Románia felől próbálnak meg Nyugatra jutni. Ezért Mirkóczki szerint azonnal meg kell kezdeni a román határon a kerítés építését, ezzel párhuzamosan pedig a szerb-magyar és horvát-magyar határon is növelni kell ez élő erős védelmet, mivel számítani lehet erőszakos cselekedetekre.

Ha a kormány politikai tőkét akar kovácsolni és a megmentő szerepében szeretne tetszelegni az újabb menekülthullám megérkezésekor, akkor nem fog eleget tenni a Jobbik kérésének – hangsúlyozta a képviselő.   Hozzátette: ha ma elkezdenénk az építkezést, akkor már lehet, hogy az is késő lenne.

Mind az országgyűlés rendészeti bizottságában mind pedig a nemzetbiztonsági bizottságban olyan információk állnak rendelkezésre a menekültválsággal kapcsolatban, amelyek arra utalnak, hogy a magyar-román határra fog áthelyeződni a migrációs nyomás – mondata a politikus. Szerbia minden további nélkül a román határra fogja buszoztatni a bevándorlókat, ha nem marad más lehetősége. A Mirkóczki Ádám úgy gondolja: Románia a „szerb modellt” fogja lemásolni és a lehető leggyorsabban a magyar határra ereszti majd a menekülteket.