Újabb tömegverekedés egy német menekülttáborban

Egy 60 és egy 300 tagú csoport verekedett össze, többen botokkal, gázspray-vel voltak felfegyverkezve.

A kassel-caldeni egykori repülőtéren működő befogadóállomáson délben, ebédosztás közben alakult ki konfliktus, amelyből kora délután verekedés lett. Nagyjából 60 pakisztáni és 60 albán menedékkérő esett egymásnak. Nyolc ember megsérült. A helyszínre mintegy 50 rendőr érkezett, és sikerült is helyreállítani a rendet, de este ismét elmérgesedett a helyzet. Egy 60 és egy 300 tagú csoport verekedett össze, többen botokkal, gázspray-vel voltak felfegyverkezve. 

A rendőrök csak több óráig tartó küzdelemmel tudták megfékezni az erőszakot. A sérültek száma a nap végére 14-re emelkedett, köztük hárman rendőrök. 

A sátortáborba nagyjából 20 országból érkeztek menedékkérők, összesen 1500-an laknak a szálláson. Két hete is volt már erőszakos konfliktus az intézményben, akkor többen gázspray-vel rontottak egymásra, és a maró hatású anyagtól 60 ember megsérült, köztük több gyermek.

Más befogadóállomásoktól eltérően ezen a szálláson a biztonsági szolgálat nem ellenőrzi, nem motozza meg a belépőket. A cég egyelőre nem nyilatkozott az ügyben - írta hétfőn online kiadásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.