Nooormális?! A Fidesz szerint a Nemzetbiztonsági Bizottságnak semmi köze az orosz–ukrán háborúhoz

Nooormális?! A Fidesz szerint a Nemzetbiztonsági Bizottságnak semmi köze az orosz–ukrán háborúhoz

A Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke szerdára összehívta a testület rendkívüli ülését, hogy tájékoztatást kapjanak a Belügyminisztériumtól, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálattól, a terrorelhárítástól és a hírszerzéstől az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban. Stummer János friss közleményében azt írja,

a Fidesz képviselői kedden jelezték, hogy nem mennek el az ülésre,

amit azt jelenti, hogy a Parlament, illetve annak szakbizottsága nem kaphat tájékoztatást az illetékes biztonsági szervektől.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A bizottsági elnök úgy véli,

Magyarország belső biztonságát minden körülmények között garantálni kell, a magyar embereket meg kell védeni, a jelenlegi kormány pedig erre láthatóan nem képes.

Mint fogalmaz, ha nem lenne vállalhatatlan a magyar kormány utóbbi 13 napban felmutatott teljesítménye, a Fidesz képviselői most nem szabotálnák el az ülés megtartását. Stummer szerint az idegenrendészeti káosz, az önkormányzatokra forrásbiztosítás nélkül áthárított menekültügy, az érintett szervezetek hiányos, vagy nullás tájékoztatása a kormány alkalmatlanságát bizonyítják, a kormánypárti képviselők pedig ezzel mostani lapítással ezt ők maguk ismerik be.