Ukrán nácik robbanthatták fel a donyecki parancsnokot

A Twitter közösségi hálón közzétett rövid videofelvételen négy maszkos, Kalasnyikov gépkarabélyt kezében tartó férfi látható, akik állításuk szerint a magát Mizantróp Divíziónak nevező csoport tagjai.

A halálfejes maszkot viselő férfi közli: a felvétel Donyeckben készült, ahol "likvidálták" a Motorola néven ismert szakadár "terroristát". Emellett halálosan megfenyegeti Olekszandr Zaharcsenkót, a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetőjét és Ihor Plotnyickijt, a Luhanszki Népköztársaság (LNR) fejét, mondván, hogy ők következnek. Üzenetüket pedig náci karlendítéssel zárják.

Motorolát állítólag saját donyecki házában, a liftben robbantották fel. Eduard Baszurin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) védelmi miniszter-helyettesének közlése szerint a merényletben életét vesztette a szakadár fegyveres testőre is.

A BBC felhívta a figyelmet, hogy az állítólagos neonáci csoport felvételét nagy fenntartással kell kezelni, ugyanis az ukrán válság egyik jellegzetessége a felek közötti propagandaháború. A Mizantróp Divízió vezetője állítása szerint nem is tud semmit a felvételről.