Undorító, milyen nyíltan szervezkednek az állatkínzók az interneten

A szexuális bűncselekmény akkor is szexuális bűncselekmény, ha azt az áldozat nem tudja elmondani senkinek.

A nemi erőszak témaköre Kiss László úszókapitány ügye miatt -nagyon helyesen- újra előtérbe került, ugyanakkor kevesebb szó esik arról, hogy a beteges szexuális vágyaiknak eleget tevők nem csak sötét sikátorokban, öltözőkben vagy autók hátsó ülésén tevékenykednek, és nem is csak emberek ellen. Méghozzá mindezt teljesen nyíltan művelhetik, borítékolható szankciók nélkül.

Pedig ha az emberek sérelmére elkövetett testi sértéseket képesek vagyunk párhuzamba állítani az állatok öncélú bántalmazásával, akkor ezt a párhuzamot a szexuális bűncselekmények esetében is meg kell tennünk.

Az állatokkal való nemi fajtalankodás ugyanis virágkorát éli. Hiába nehéz ezt elhinni, a hálás módon egyre nagyobb támogatottságot élvező állatvédelemi tevékenység számára holttérben lévő, leginkább kutyák ellen irányuló állatkínzási forma napi rendszerességű.

Tavaly októberi cikkünkben már írtunk arról, hogy magyar honlapok sora szolgáltat nyilvános fórumot a zoofíl-társkeresőknek, ahol a kereslet és kínálat minden zavar nélkül találhat egymásra. Azóta többek között a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Internet Hotline nevű szolgáltatásán keresztül sikerült sok fórumot töröltetni (pl.: ezt, ezt, ezt vagy ezt), de sajnos azzal kell szembesülnie az állatok iránt féltő felelősséget érző embernek, hogy ez nem ért el komoly eredményt.

Például a bizarr.hu fórumán az "animál" téma megszűnésével ezek a bejegyzések egyszerűen átkerültek a "családiba", ami külön is szót érdemelne az olykor akár pedofíliagyanús hirdetési bejegyzések miatt. Az üzemeltetőt pedig, ami egyben budapesti szexshopot is működtet, a bűncselekmények elkövetésére való nyílt felhívások végtelen sora láthatóan nem zavarja, hiszen moderálásnak nyoma sincs.

Olyannyira nincs, hogy egy szombati eseményre is találtunk régóta szervezett példát:

Március 7.:

Április 19.:

A hatóságok is tudnak róla

Az Alfahír úgy értesült, több feljelentés és hatósági bejelentés is történt emiatt, ezek között pedig még politikai vonulat is van: információink szerint nemrég Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt állatvédelmi felelőse tett feljelentést a fórumbejegyzések miatt.

Bűncselekmény

Mindez ugyanis kimerítheti a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. C. tv. 244. § (1) bekezdésében írt, de a (2) bekezdés szerint minősülő, az állatnak különös szenvedést okozó állatkínzás bűntettét, valamint az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény I. fejezetének 8/B. §-a is kimondja, hogy az állatot a nemi vágy kielégítésére irányuló cselekmény során felhasználni tilos.

A feljelentéssel kapcsolatban megkerestük a jobbikos képviselőt, aki az Alfahírnek megerősítette, hogy valóban a hatóságokhoz fordult. Egyed Zsolt lapunknak azt mondta, azért tett feljelentést, mert:

"Az állatokkal való fajtalankodás az állatkínzás olyan esete, ahol a legsúlyosabb aberrációval szembesülhetünk, ez pedig minden jóérzésű emberben felháborodást kelt."

A parlamenti képviselő megjegyezte, hogy szerinte nem csupán állatvédelemről, hanem az emberek erkölcsi értékrendjének súlyos megsértéséről is szó van. Bírálta, hogy a parlamentben szinte egyedüliként foglalkozik az állatvédelemmel, rendszeres felszólalásai ellenére azonban a képviselői többséget egyszerűen "nem érdekli" ez a téma.

Attól, hogy nem látjuk, még megtörténik

A törvény tehát egyértelműen fogalmaz az "animálszexszel" kapcsolatban, mégis, mintha ez az ebben résztvevőket nem túlzottan érdekelné. Ahogy azt korábban is megírtuk, a rendőrség az elmúlt évekből még csak nem is tudott olyan ügyeket felidézni, amikor állatok sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények miatt hoztak volna ítéletet.

A lapunknak nyilatkozó állatvédők ugyanakkor találkoztak már olyan esetekkel, amikor látható nyomai voltak az efféle bántalmazásoknak. Tehát hiába közhely, hogy a bíróságok enyhe ítéleteket szoktak hozni az állatkínzókkal szemben, valójában az esetek ezen formája még csak el sem jut odáig, hogy eljárások szülessenek.

Pedig a szexuális bűncselekmény akkor is szexuális bűncselekmény, ha azt az áldozat nem tudja elmondani senkinek.