A Fidesz egy héttel a szavazás előtt kis híján azt is megígérte, hogy kolbászból lesz a kerítés

A Fidesz egy héttel a szavazás előtt kis híján azt is megígérte, hogy kolbászból lesz a kerítés

Négysávossá bővítik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 37-es számú főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszát, a beruházás több mint 35 milliárd forintba kerül – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Szerencsen, sajtótájékoztatón. Az útépítés a jövő évben kezdődik meg.

A 37-es út Miskolc-Gesztely közötti szakaszát már korábban négysávosították.

Az MTI tudósítása szerint a szakminiszter hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy a közutak az ország minden részében a nemzetközi hálózatba kapcsolódóak, európai színvonalúak legyenek. A Modern Városok Programban a megyei jogú városokkal megkötött megállapodásokban az első kívánságként szerepelt a közúti kapcsolatok javítása – tette hozzá.

A miniszter kiemelte: 2025-re a települések háromnegyede 30 perces közelségben lesz egy négysávos úthoz.

Palkovics László azt mondta: a kormány a jövőben is megbízható szövetségese kíván lenni a szerencsieknek abban, hogy életminőségük és életlehetőségeik tovább javuljanak.

A sajtótájékoztatón Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki az október 11-i időközi választáson méreti meg magát, elmondta: a térség településeinek kulcsfontosságú lesz az út megépítése, mivel Miskolc jobb elérhetőségével közelebb kerülnek a folyamatosan bővülő gyorsforgalmi hálózathoz – zárul az MTI tudósítása.

Koncz és a kormányzat nem először ígérget, korábban a luxusjachtos Szijjártó Péterrel együtt azzal kampányolt, végre-valahára megvalósul a szerencsi üveggyapotgyár. Akkor lapunk derítette ki, a beruházás terveit azzal az Orbán Györggyel karöltve mutatták be, aki egyik cégét több mint 100 millió forintos adótartozással döntötte be, és aktív szereplője volt az adófizetőknek 27 milliárd forint kárt okozó moszkvai fantompláza néven elhíresült biznisznek is.

27 milliárdos kárt okozó cég prominensével pózol a fideszes jelölt és a luxusjachtos miniszter

Egy olyan üzletember révén ígér új munkahelyeket a fideszes képviselőjelölt és Szijjártó Péter miniszter, aki a magyar adófizetőknek 27 milliárdos kárt okozó cégben töltött be fontos szerepet, egy másik cégét pedig több mint 100 millió forint adótartozással számolták fel. A szerencsi üveggyapotgyárral kampányolt másfél hete a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6.