Vágó Sebestyén: nem tudtam, hogy a segélyt a bírságok befizetésére osztják

Mindezt Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője írja Facebook-oldalán az ácsi polgármester esetével kapcsolatban. Íme a teljes bejegyzés:

Velem is megtörtént párszor, hogy megállítottak a rendőrök, de eszembe sem jutott, hogy a papírjaim átadásakor egyértelművé tegyem tisztségemet. Úgy gondolom, hogy egy közúti ellenőrzés során nem releváns információ a gépjárművezető foglalkozása.

Engem inkább az a viselkedés aggaszt, ami súrolja a hivatali visszaélés határát, mikor valaki egy igazoltatás során legfontosabbnak azt tartja, hogy a hivatalos személy tudjon választott tisztségéről. Ez sajnos valóban gyakori jelenség, és nem csak vidéken. Ha ráadásul amiatt, hogy valaki „rossz” embert állít meg, bajba is kerülhet, lehet az a következménye, hogy a rendőrök nem merik 100 százalékosan végezni a munkájukat, tartva attól, hogy ki ülhet a volánnál.

Lakatos Béla nekem mint szociális szakembernek is tudott újat mondani, mert eddig nem tudtam arról, hogy a szociális ellátások egyik fontos feladata az, hogy egy város kisebbségi lakói kifizethessék szabálysértési bírságaikat a település költségvetéséből. Ha a szabálysértési eljárás alá vontak - Ács polgármesterének állítása szerint - cigány származásuk miatt kerültek bajba, akkor a megoldás nem a csekkek átvállalása, hanem a megfelelő jogi lépések megtétele lett volna.