Valóban titok, hogy hogyan és mennyiből hozták haza Bróker Marcsit?

Lukács László György jobbikos parlamenti képviselő kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, de az nem válaszolt. Állítólag veszélyeztetné a bűnüldözést.

Dobrai Sándornét egy Belize-hez tartozó szigeten fogták el nemzetközi körözés alapján december elején. A 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták le, és kiadták a magyar hatóságoknak, akik rövidesen hazaszállították.

Lukács László György ennek részleteire lett volna kíváncsi, többek között megkérdezte, hogy a nyomozók honnan tudtak a nő tartózkodási helyéről, pontosan milyen járattal hozták haza és ez mennyibe került, a Nemzeti Nyomozóiroda hány embere dolgozott az elfogáson, és így tovább (a teljes kérdés itt olvasható).

Polt Péter válaszában azonban azt írta, hogy a kérdések valójában nem a folyamatban lévő nyomozás menetével, hanem a nyomozó hatóság bűnfelderítő tevékenységével kapcsolatosak. Szerinte ezért a végrehajtáshoz szükséges források és módszerek felfedése veszélyeztetné a bűnüldözés általános érdekeit, így a választ megtagadja.

A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.