"A kormányzat az emberek hiszékenységére és tájékozatlanságára apellál"

"A kormányzat az emberek hiszékenységére és tájékozatlanságára apellál"

Amióta az ellenzéki pártok nem szavazták meg a kormány azon törvényjavaslatát, amely szerint Orbán Viktor a parlament kiiktatásával határozatlan ideig tudjon rendeletekkel kormányozni, a kormánymédia beindította a propagandát. 

Az emberek hiszékenységét és tájékozatlanságát kihasználva teljes letámadást indított a kormány az ellenzékkel szemben. Mint ismert, a kormány eddigi rendelkezéseit egyáltalán nem befolyásolja az, hogy a felhatalmazási törvényt nem szavazták meg az ellenzéki pártok. Ha a veszélyhelyzet 15 napos határideje lejár, a kormány újra kihirdetheti azt. 

A tegnapi nap folyamán a parlamenti vitán a KDNP-s Nacsa Lőrinc bevallotta, hogy azért találták ki ezt a 4/5-ös szavazást,

hogy a koronavírussal kapcsolatos felelősséget az ellenzékre lehessen hárítani.

A kormány mindezek fejében ráuszította médiahadseregét az ellenzéki politikusokra annak érdekében, hátha ki tudnak olyan dolgokat préselni belőlük, amelynek köszönhetően a gyűlöletkampányt tovább lehet folytatni. Az M1 a Jobbik konzervatív politikusát, Varga-Damm Andreát faggatta. 

A képviselőnő lapunknak elmondta, a fideszes újságíró azzal kereste fel, hogy az ellenzék nem bánta-e meg, hogy nem engedte kivételesen tárgyalni a kormány által beadott törvényt a koronavírus-járvány miatt. 

"Elmondtam, hogy semmi köze nem volt ennek a törvényjavaslatnak a kormány eddigi intézkedéseihez. Tekintve, hogy kormányrendeletekkel minden intézkedést meghozhat, ráadásul egyetlen intézkedésnek sem járt le a határideje." 

A második kérdés arra irányult, hogy miért ellenzi az ellenzék azt, hogy a honvédség masírozzon az utcákon. Ezzel kapcsolatban kifejtette a jobbikos politikus, hogy egyrészről semmiféle jogszabály nem engedi, hogy ilyen veszélyhelyzetben a katonaság bármilyen módon hatalmat gyakoroljon. Ez ugyanis nem honvédelmi veszélyhelyzet hanem polgári veszélyhelyzet. Ezalatt azt érti, hogy nem támadta meg az országot senki, nem tört rá más hadsereg, ebben a helyzetben a katonáknak kizárólag a segítségnyújtás lenne a feladata. Megjegyezte, hogy a kormány által több alkalommal is példaként említett Lengyelországban hazaküldték a katonákat, s ügyeleti rendszert állítottak fel annak érdekében, hogy ne fertőzzék meg egymást. A NATO pedig úgy döntött, hogy 25 százalékra csökkenti a készenléti létszámot, hogy megóvja a katonák egészségét.

Azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az oka ennek a fajta kommunikációnak úgy felelt, hogy véleménye szerint a kormány azt szeretné elérni, hogy az esetleges felelősséget rá tudja hárítani az ellenzékre. Politikai haszonszerzésre kívánja felhasználni ezt a súlyos helyzetet, ennek ékes bizonyítéka pedig az, hogy

Orbán Viktor hétfőn, másnap pedig Varga Judit igazságügyi miniszter beszélt arról, hogy nincs szükség az ellenzékre, hogy az intézkedéseket be tudják tartani. 

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint

a kormány bebizonyította, hogy a rendkívüli helyzetben egyszerűen béna, s tele van alkalmatlan személyekkel. Vélhetően maga Orbán Viktor is látja, hogy jelenleg ezzel a kormánnyal tehetetlen. 

Éppen ezért taktikát válthatott a kormányzat azzal, hogy igyekszik elébe menni arra az esetre, ha netán elszabadulna a járvány hazánkban.

"A kormányzat az emberek hiszékenységére és tájékozatlanságára apellál, ami nagyon csúnya játék"

- összegezte Varga-Damm Andrea.