"Ebben a sztoriban sok-sok tízmillió forintot fogok az önök tévéjétől kapni"

Varga-Damm Andrea megfordította a fideszes ágyúkat.

Ezt úgy képzelje el, kedves Olvasó, hogy néhány lépés távolságra két idegen a nagy nyilvánosság előtt hazugságokba keveri az Ön nevét, azonban Önnek nincs arra lehetősége, hogy ezt a diskurzust leállítsa, tűrnie kell - sőt, ha túl hangosan ellenkezik, akkor jön a büntetés, a kizárás, a Házelnök pedig egész napra megvonja Öntől a szót.

Hétfőn a jobbikos Varga-Damm Andreának kellett ezt a performanszt meghallgatnia – igaz, valamennyire számíthatott erre, hiszen egész hétvégén róla cikkezett a kormánysajtó. A kérdező szerepét Böröcz László osztották ki, akinek pedig a választ kellett felolvasnia, az Völner Pál államtitkár volt. A fideszes vád pedig így szólt: Varga-Damm Andrea ügyvédként 2000-ben a lakásmaffiának segédkezett.

A Jobbik országgyűlési képviselője az azonnali kérdések után kapott lehetőséget kétperces ügyrendi felszólalásra.

Szerinte ezzel a támadással bebizonyosodott, hogy a Fidesz felmérései szerint erős ellenzéki képviselő, egy egész hétvégén az ország - Fábry Sándor szavaival élve - 2 fasiszta televíziójában szerepelhetett a képernyőn egy egyébként 2000-ben történt jogügylet kapcsán,

amely során senki senkit nem lakoltatott ki.

Varga-Damm Andrea sajnálatosnak nevezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP soraiban egy kisgazda keltetőből ittragadt, soha az életében érdemi munkát nem végző képviselővel mondatták el ezt a felszólalást, majd emlékeztette a fideszes pártközösséget

S hogy mennyire rossz volt a fideszes szereposztás, az csak ezután derült ki, ugyanis Varga-Damm Andrea közölte azt is, a Jobbik az ellen a kilakoltatás ellen is küzdött, amelynek az áldozata 2007 februárjában épp Völner Pál ügyvédi irodájában kötött fiktív ajándékozási szerződést. A szerencsétlen bajóti férfi kilakoltatását a Jobbik akadályozta meg.

Varga-Damm Andrea közölte, nyilvánossá fogja tenni az összes peres tárgyalás időpontját, és várja a Fidesz-KDNP képviselőit, akik majd láthatják a riportereket és a szerkesztőket szűkölni, amikor el kell nekik mondaniuk, hogy ezeket a hazugságokat hogyan is sikerült összerakni.

"Mert tudják, a tárgyalóterem az én placcom, ott én vagyok a király, és ebben a sztoriban sok-sok tízmillió forintot fogok az önök tévéjétől kapni"

- fogalmazott a jobbikos politikus.

(Címlap- és borítókép: Varga-Damm Andrea - fotó: Béli Balázs / Alfahír)