A kapusokról szólt: Horvátország tizenegyesekkel gyűrte le Dániát

Dráma.

Gyors gólváltással indult a meccs, előbb a horvát, majd a dán kapu előtt alakult ki kavarodás, 5 perc után már 1-1 volt az állás Mathias Jörgensen, illetve Mario Mandzukic jóvoltából.

A folytatásban inkább a horvátok irányítottak, de a fegyelmezetten védekező dánokkal nem tudtak mit kezdeni. Több gól nem esett, következett a hosszabbítás, ami nem hozott változást a rendes játékidőhöz képest.

Vészesen közeledtek a büntetők, de a 115. percben ziccerbe kerültek a horvátok. Ante Rebic zseniális kiugratást kapott, kicselezte a kapust, de az üres kapu előtt Jörgensen hátulról buktatta, tizenegyes, amit Modric rendkívül gyengén végzett el, Schmeichel simán fogta.

A mérkőzés végi párbajban öt kísérlet maradt ki, a horvátok három, a dánok két tizenegyest értékesítettek, mindegyik esetben a kapusok, Schmeichel és Subasic hárítottak. Az utolsó körben aztán Subasic kivédte Jörgensen lövését is, Rakitic ezután továbblőtte a horvátokat.

A negyeddöntőben a spanyolokat szintén büntetők után búcsúztató Oroszország lesz Horvátország ellenfele.

Döbbenetes: Oroszország tizenegyesekkel kiejtette Spanyolországot

A toronymagas esélyesnek tartott Spanyolország már a 12. percben megszerezte a vezetést Ignashevich öngólja után.A válasz még a félidő vége előtt érkezett, Piquet kezezése után büntetőhöz jutottak az oroszok, amit Dzyuba értékesített.A spanyolok a második félidőben végig passzív mezőnyfölényben voltak, de igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani, zömében csak a középpályán passzolgattak, többet játszottak oldalra, mint előre.

(fotó: FIFA World Cup / Facebook)