Végigrabolta az éjszakát, de legalább elkapták

Krisztián bement egy mezőkovácsházi házba, megfenyegette az ott lakó idős nőt és pénzt követelt tőle, de előtte mobilt is lopott egy boltból.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rablás bűntett és magánlaksértés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el egy 2015. június 5-én 1 óra körüli időben Mezőkovácsházán történt bűncselekmény ügyében. Egy idős nő házának kerítésén átmászott egy férfi, majd benyomta az épület bejárati ajtaját. Odament ahhoz a szobához, ahol a néni aludt. Kiabált, pénzt, illetve azt követelte a nőtől, hogy nyissa ki a szoba zárt ajtaját. Miután ez nem történt meg, befelé nyomta az ajtót, ami kinyílt. A férfi nem ment be a szobába, de megfenyegette az idős asszonyt, hogy ha nem ad neki pénzt, bántalmazza. Amikor a néni odaadta neki a pénztárcáját, amiben pénz nem volt, elmenekült.

Három órával ezelőtt, 2015. június 4-én 22 óra és 22 óra 30 perc közötti időben az egyik mezőkovácsházi italmérő pultjáról egy férfi eltulajdonított egy mobiltelefont. A 37 éves G. Krisztiánt a rendőrök elfogták és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopással elkövetett tulajon elleni szabálysértés miatt szabálysértési őrizetbe vette. A rendőrkapitányság munkatársai a férfit 2015. június 8-án bíróság elé állították és a Békéscsabai Járásbíróság a szabálysértés elkövetése miatt figyelmeztetésben részesítette.

Közben az idős nő sérelmére elkövetett bűncselekményről adatokat gyűjtő nyomozók megállapították, hogy G. Krisztián gyanúsítható a rablás bűntett és a magánlaksértés bűntett elkövetésével is. Ezért a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányág a 37 éves mezőkovácsházi férfit 2015. június 8-án bűnügyi őrizetbe vette.