Végső búcsút vettek a rendőrök által lelőtt szurkolótól

Csütörtök reggel temették el a Concorida Knurow-szurkolót, Dawidot.

Mint ismert, a múlt hétvégén a lengyel alsóbb osztályú mérkőzésen a tömeg a pályára rohant, a rendőrök pedig gumilövedékkel kezdték lőni a drukkereket. Eltalálták a 27 éves Dawidot is, akit azonnal kórházba szállítottak, de belehalt sérüléseibe.
 
 
Knurowban a temetésen több száz szurkoló jelent meg, hogy utolsó útjára kísérjék társukat.
 
Az Ultras Liberi beszámolója szerint rendőröknek nyoma sem volt a temető közelében, ahol több száz szurkoló érkezett a szomorú eseményre. Dawid tiszteletére görögtüzeket gyújtottak a gyászoló fanatikusok.
 
 
 
 

Megemlékeztek Magyarországon is

 
Szerda délután mintegy 40-50 magyar szurkoló gyűlt össze a Lengyelország budapesti nagykövetsége előtt, hogy megemlékezzenek a szombaton rendőrök által meggyilkolt lengyel szurkolóról, Dawid Dziedzicáról. A főként a három nagyobbik budapesti klub (Ferencváros, Újpest, Kispest) és a Carpathian Brigade tagjaiból álló résztvevők gyertyákat gyújtottak a követség kerítésén és két transzparenst helyeztek el az épület előtt. Az egyiken “Halott szurkoló, mint halott testvér”, a másikon “MORDERCY” (Gyilkosok) felirat volt látható.
 
 
 
 
A megemlékezés rövid és méltóságteljes volt. Bár a követség biztonsági főnöke kihívta a rendőrséget, a helyszínre érkező járőrök nem nagyon avatkoztak közbe. A Facebookon közben egy újabb megemlékezés is szerveződik szombat este 8 órára ugyanide, melyre a szervezők sokkal több résztvevőt várnak.