Versenytársat kap a Lokál?

Új sajtóorgánummal bővülhet a Simicska-birodalom.

A 444.hu számolt be a név szempontjából a Heti Válasz és a Helyi Téma „szerelemgyerekének” tűnő oldalról, amely még csak a béta verziónál tart, és nagyjából egy hónapja éles a honlapja. A 444.hu szerint ami biztos: Simicska Lajos érdekeltsége, a szerkesztősége pedig ugyanott van, mint a nagyvállalkozó többi sajtótermékének.

A híroldal meglehetősen hasonlít a Metropolt a piacról kiütő, Habony Árpád-féle Lokáléra. A Helyi Válasz elképzelhető, hogy egy regionális-megyei hírgyűjtő oldal lesz, de a Facebook oldalán több más hírportál cikke is megosztásra került az elmúlt időszakban. A 444.hu egyelőre nem tudott több információt kicsikarni az induló lapcsaládról.

Más forrásból a lap úgy értesült, hogy nem Simicska az egyetlen, aki a regionális hírgyűjtés piacán mozgolódik. „Ellenőrizetlen pletykák keringenek például hasonló Jobbik- és MSZP-közeli tervekről is” - olvasható a 444.hu cikkében. Az Alfahírnek nincs információja arról, hogy a Jobbik hasonló lapcsaládot hozna létre, de a párthoz köthető az ingyenesen terjesztett Hazai Pálya.