Vicces kedvében volt Porosenko

Az ukrán elnök ezért felszólította az uniót, mondja ki, hogy Ukrajna csatlakozhat az EU-hoz, ha teljesíti a taggá válás követelményeit.

Az ukrán elnök ezért felszólította az uniót, mondja ki, hogy Ukrajna csatlakozhat az EU-hoz, ha teljesíti a taggá válás követelményeit. Kifejezte, hogy Kijev "határozott jelzésre" számít az EU részéről az ország támogatásának, illetve csatlakozási perspektívájának tekintetében.
 
Arra nem tért ki, de talán kellett volna, hogy mi lesz a magyarokat halálosan fenyegető, vagy éppen embereket keresztre feszítve megégető fegyveres szabadcsapataikkal, melyek jelenleg szabadon portyáznak és gyilkolnak Ukrajna területén.
 
De minek is ezzel foglalkozni, hiszen lehet az oroszokról is beszélni, ezért a vízummentesség kérdését érintve Porosenko leszögezte: "Moszkva tevékenysége Ukrajna keleti részében nem akadályozhatja azt, hogy az ukrán mint európai nép megkapja az egyik legfontosabb szabadságjogot, amelyre az európai integráció épül, azaz a szabad mozgás jogát."

Európai család

"Ukrajna valóban az európai család tagja volt, és ha most nem is tagja az EU-nak, azért része a mi családunknak" - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az ülésen. Ukrajnának "ezért meghatározott időn belül meg kell erősítenie pozícióit az európai intézményekben" - tette hozzá.
 
Leszögezte: Kijev és az Európai Unió egyaránt kitart amellett, hogy a szabadkereskedelmi övezet kiterjesztése Ukrajnára nem szenvedhet késedelmet, 2016. január 1-jén működésbe kell lépnie minden mechanizmusának, ahogy az az EU-ukrán társulási megállapodásban áll.