Vidéken is szórja a pénzt az Országos Roma Önkormányzat

Az Országos Roma Önkormányzat vidéken sem spórol a Híd a munka világába elnevezésű program uniós támogatásaival. 

Korábban már lapunk is beszámolt arról, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetése, meglelhetősen nagyvonalúan bánt a Híd a munka világába elnevezésű programra szánt pénzekkel. Eredményeket nem igazán sikerült felmutatni, de botrányos és pazarló pénzköltésből annál több volt. A legkirívóbb eset az volt, amikor 10 Opel Corsát béreltek fél évre, 28,7 millió forintért.  Ennyiből nagyjából meg is lehetett volna vásárolni az autókat. 

Vidéken sem spóroltak 

Mindenesetre az ORÖ hét vidéki városban irodát nyit a Híd régiós irányítására. Az irodák megvásárlására, felújítására és berendezésére egyenként – átlagosan – 43 milliót költene az ORÖ. Az ismételten túlzó kiadások miatt a nol.hu megkereste Hegedűs Istvánt, az ORÖ elnökét, hogy adatokat kérjünk a vidéki irodanyitások pénzügyi részleteiről. Próbálkozásukat nem koronázta túl fényes siker. Annyit sikerült megtudniuk,  hogy eddig három irodát vettek meg, a többiről még tárgyalnak. Az ingatlanok felújítására maximum 56 milliót szánnak, vagyis egy irodára nyolcmillió költhető el.
 
Salgótarjánban, Gödöllőn és Pécsett van már irodája a programnak. Hogy mekkorák a helyiségek, nem közölték a nol.hu-val. A pécsinek a méretét ismerjük, az 82 négyzetméteres, ezt a korábban lakásként szolgáló ingatlant 22,3 millióért vették meg, ami 272 ezer forintos négyzetméterenkénti árat jelent.
 
A pécsi irodának otthont adó kétemeletes, eklektikus ház a sétálóutcában áll, s ezen a környéken a hasonló adottságú ingatlanok 16-18 millióért megvásárolhatók – tudta meg a lap az egyik legkiterjedtebb ügyfélkörrel rendelkező helyi ingatlanügynökségtől. ­Amúgy a pécsi iroda jó állapotú, még a festése sem indokolt. Hogy itt milyen felújításokra kívánnak költeni, s az mennyit emészt még föl, azt nem árulta el a projekt gazdája, a nyolcmillió mindenesetre kidobott pénz lenne.
 
A nol.hu azt is kiderítette, hogy Salgótarjánban 13 és fél millióért, Gödöllőn 25,5 millióért vettek irodahelyiséget. A szóvivő szerint valamennyi iroda mérete hasonló a pécsihez, s ha ebből indulunk ki, akkor Salgótarjánban lehetett volna olcsóbban találni 80-100 négyzetméteres, belvárosi irodahelyiséget, hisz ott a négyzetméterenkénti ár többnyire a 100 ezer forintot sem éri el.
 
A program keretében lesz még iroda Kecskeméten, Szolnokon, Veszprémben és Zalaegerszegen.