Videó a Palotafelújítás következő szakaszairól

A videóból a nyugati oldalról eddig rendelkezésre álló információk mellett végre a déli szakasz látványosságairól, és a föld alatt helyet kapó, középkori kiállítótérről is derültek ki újdonságok.

A Szent István-terem sokat emlegetett, teljes rekonstrukcióján kívül megújul az E és F épületeket összekötő nyaktag, ami a Nyugati zárt udvart, és környékét, az alagsori gépészetet, az Erzsébet királyné pergoláját, valamint a gyilokjárót érinti.
 
 

Nemzeti Hauszmann-terv

Szerző: L. Simon László2015. november 15.
A gépészet kivételével mindegyik épületrész megújul majd. Az udvar lefedésével a középkori kiállítás számára hoznának létre egy fogadócsarnokot, míg a gépközpont kiváltásával lehetségessé válna a keleti és nyugati régészeti bemutatóterek egybenyitása.
 
A gyilokjáró és a Buzogánytorony felújításával pedig ismét helyreállhat a közlekedés a várfalak mentén, ami újabb plusz jelentene a terület jelenleg nagyon is elégtelen bejárhatósága szempontjából.

Megtudhattuk továbbá, hogy mikorra irányozták elő a különböző projektek megvalósulási idejét: a nyugati terület fejlesztései 2016-ra, míg a déli oldalon megvalósuló konstrukciókat 2018-ra fejezhetik be (ezek nyilvánvalóan optimista becslések, és itt is számítani lehet az eddigi munkálatokat jellemző, komolyabb csúszásokra).