Visszatérne az MSZP élére Kovács László

Ha mellé még Szanyi Tibort is vissza tudnák rántani Brüsszelből, akkor már csak Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika reaktiválása hiányzik.

A párt többszörösen megbukott nagy öregjeinek nem is igazán tetszik a helyzet, és nincsenek ezzel egyedül, hallani, hogy a tisztújítás előtt álló párton belül súlyos törésvonalak alakultak ki.
 
Kovács László, az MSZP volt alelnöke a HírTV műsorában nyilatkozott, és fel is vázolta a kiutat, ami újra az egekbe röpítheti, és a Fidesz első számú kihívójává varázsolhatja a pártot:
 
  • Szükségük lesz először is egy stratégiára, de nem 200, hanem maximum 10-12 oldalasra, mert a hosszabbat senki sem olvasná el.
  • Emellett kell egy részletes program is, ami olyan fontos területekkel foglalkozik, mint az egészségügy, az oktatás és a munkahelyteremtés, nem pedig a stadionok.
 
A mesteri receptet hallva a fiatal szoci politikusok nyilván egy emberként csaphattak a homlokukra:
Hogy nem jutott ez eddig eszünkbe?!
Kár, hogy nem volt hosszabb az adás, mert a politikus további újszerű ötleteivel is meglephette volna a nézőket: meg kell hallgatni az emberek problémáit, megoldást kell találni a problémákra, európai értelemben vett európai országot kell építeni, ilyesmik.
 
Kovács azt viszont elmondta, olyan emberekre van szükség, akik megfelelően megfogalmazzák és közérthetően, hitelesen el is magyarázzák a programot.
 
Ebből persze kiderül az is, hogy a veterán politikus nem feltétlenül elégedett a párt jelenlegi vezetőségével sem.
 
A HírTV érdeklődésére megerősítette: bármilyen vezető szerepet újra betöltene a pártban, nem a személyes ambíciói miatt, hanem azért, hogy segítse a szocialistákat.
 
Ha mellé még Szanyi Tibort is vissza tudnák rántani Brüsszelből, akkor már csak Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika reaktiválása hiányzik, és összeáll egy igazán ütőképes, hiteles csapat, akik írnak majd egy rövid stratégiát, programot a fontos dolgokról (egészségügy! oktatás!), és hitelesen el is magyarázzák azt. Alig várjuk.