Méltó ellenfelek: feljelentették Putyint, mert sisak nélkül motorozott az elcsatolt Krímben

Méltó ellenfelek: feljelentették Putyint, mert sisak nélkül motorozott az elcsatolt Krímben

Feljelentették Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért Szevasztopolban sisak nélkül motorozott együtt az Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjaival - közölték hétfőn orosz hírügynökségek az MTI szerint.

Az orosz államfő megbírságolását elsőként Makszim Csuhunov vlagyivosztoki ügyvéd sürgette a szevasztopoli közlekedési rendőrségtől. A feljelentés szerint "Vlagyimir Putyin polgártárs azonosítatlan személyek társaságában" szombaton egy Ural típusú motorkerékpárt vezetett a Krímben megrendezett Babilon Árnyéka elnevezésű motoros fesztiválon.

Az orosz közeledésbiztonsági előírások értelmében a bukósisak nélküli motorozásért ezer rubel bírság szabható ki: a rubel jelenleg mintegy 4,40 forintot ér, tehát

legfeljebb 4400 forintra bírságolhatják az elnököt.

Putyin az Ukrajnától elcsatolt Krímben a Kreml irányvonalához hű Éjjeli, vagy Éjszakai Farkasok motoros klubot a csoport 10 évvel ezelőtt tartott első bemutatója alkalmából köszöntötte fel személyesen Szevasztopolban. Kijev tiltakozott az orosz elnöknek a félszigeten tett újabb látogatása miatt.

A Krímben tett elnöki látogatást nem lehet a politikai erőfitogtatás mezején kívül helyezni, arra azonban még az ukránok sem számíthattak, hogy az orosz elnökön nem lesz sisak.