Jobbik: saját mobilszolgáltatóra és tűzijátékra jut, de adócsökkentésre és az iskolák fűtésére nem

Jobbik: saját mobilszolgáltatóra és tűzijátékra jut, de adócsökkentésre és az iskolák fűtésére nem

Mint arról beszámoltunk, a magyar állam közreműködik a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn az MTI-vel. A Vodafone Group megállapodott a 4iG Nyrt.-vel és a Corvinus Zrt.-vel a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) 100 százalékának eladásáról, összesen 715 milliárd forint (1,8 milliárd euró) vállalati értéknek megfelelő készpénzes ellenértékért - közölte a Vodafone Group hétfőn.

Nemzetstratégiai cél lehet a Vodafone Magyarország államosítása

A magyar állam közreműködik a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék.

"Tűzijátékra és saját mobilszolgáltatóra van pénze az államnak, de az iskolák fűtésére és a magyar családok rezsitámogatására nincsen?" - olvasható a Jobbik friss sajtóközleményében, amelyben a Vodafone államosítására reagálnak.

Mint felhívták a figyelmet:

Magyarországon az energiaválságot és a magas inflációt nem adócsökkentéssel és a családok támogatásával próbálja mérsékelni az Orbán-kormány, hanem további adóemelésekkel, megvonásokkal és áremelésekkel sújtja az embereket.

Kiemelték, ebben a helyzetben - sajtóhírek szerint - az adófizetők pénzéből 350 milliárd forintért saját mobilszolgáltatót venni a NER-nek nem csupán pofátlanság, hanem egyenesen bűn.

"A Jobbik a jelen gazdasági környezetben – kormányzati megszorítások, energiaválság, elszabadult árak, nyomott bérek – tiltakozik az ellen, hogy saját mobilszolgáltatót vásároljon a magyar állam egy Fidesz-közeli, Pénztáros Lőrinc érdekeltségéből kinőtt céggel karöltve az adófizetők pénzéből. A megmagyarázhatatlan üzletrész-vásárlás egyedüli oka az lehet, hogy a NER házi "techcégének" kockázatait az adófizetők forintjaiból mérsékeljék"

- zárul a közlemény.