A becsületeseket védené a bűnözőkkel szemben a Jobbik

A büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi az ellenzéki párt.

A büntetőpolitika "a becsületes többséget védje, ne a bűnözők jogaira legyen kihegyezve, ne azt szolgálja"

- érvelt.

Volner János megemlítette: a Marian Cozma megölése miatt elítéltek egyike egy 2013-as Btk.-módosítás eredményeként szabadulhatott idő előtt, a Jobbik ezzel szemben azt kezdeményezi, hogy az ilyen cselekmények a mainál hosszabb szabadságvesztéssel legyenek büntethetőek, a kedvezmény mértéke pedig, ha egyáltalán megmarad ez az intézmény, csökkenjen.

Fideszes törvénymódosításnak köszönhetjük, hogy ismét köztünk járhat Sztojka Iván

Hiába igyekszik valamiféle "kommunista maradványként" beállítani a kormánypárti sajtó a kedvezményes szabadulás lehetőségéről rendelkező szabályozást, erre nem más adott lehetőséget, minta 2013. július 1-jével hatályba lépett új büntető törvénykönyv (Btk.), melyet a második Orbán-kormány rakott össze.A lap kiemeli, hogy a Btk. módosítása ellen akkor a Jobbik élesen tiltakozott.

Jelezte: azt is szeretnék elérni, hogy az áldozatoknak megítélt kártérítés előzze meg a bűnügyi költségek rendezését. Abnormálisnak tartják, hogy miközben az állam be tudja hajtani a saját járandóságát, "az áldozatok családtagjai egy fillért nem kapnak" - mondta a Jobbik elnöke.

Kérdésre válaszolva Volner János elmondta: sok párttársához hasonlóan ő maga is támogatja a halálbüntetés ismételt bevezetését, noha tudják, ez nemzetközi szerződésbe ütközik.