Vona: A Jobbik egyedül indul a választásokon

A Jobbik elnöke beszélt az LMP-vel való egyeztetésről.

Az M3-as autópálya borsókúti pihenőjében létrejött találkozót az LMP kezdeményezte, Vona Gábor még vasárnapi Vona'18-as sajtótájékoztatóján sem tudott többet mondani az időpontról és a helyszínről, hiszen mindkét miniszterelnök-jelölt az országjárása közben ejtette útba a találkozó helyszínét.

Az LMP arra törekedett, hogy rávegye az ellenzéki pártokat, működjenek együtt és csak egy jelöltet állítsanak minden körzetben a fideszes jelölttel szemben.

Vona Gábor a műsorban elmondta, hogy 

„az LMP irányába nyitottak vagyunk, kell is tárgyalni, hiszen sok rendszert, problémát rendbe kell tenni, és lehet, hogy a Jobbiknak és az LMP-nek közösen kell megtenni.”

A Jobbik elnöke leszögezte, hogy pártja

„egyedül indul a választásokon, nem kíván együttműködni a 'XX. századi pártokkal', és helyi szinten sem kíván megállapodásokat kötni.” 

Az egyeztetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy nem az egyéni körzetekről beszéltek, hiszen az egyáltalán nem biztos, hogy visszalépések esetén a jobbikosok az LMP-re szavaznának, ezért inkább a két párt viszonyáról esett szó.

Egy dologban teljesen egyetértettek, hogy nem a pártok koordinációja, hanem a magas részvétel a fontos, mert 70 százalék esetén a Fidesz kisebbségbe kerül.

„Mindenkinek el kell vinni minél több embert, nem csak hármat”

- szögezte le Vona Gábor.