Vona Gábor a DK-s Rónai Sándorral vitázott a közös lista értelméről

Vona Gábor a DK-s Rónai Sándorral vitázott a közös lista értelméről

Mint ismert, korábban Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Facebook-oldalán üzent Vona Gábornak, mert a volt pártelnök csütörtökön élesen támadta Gyurcsány Ferenc javaslatát, amely szerint az ellenzéknek közös miniszterelnök-jelölttel, közös jelöltekkel, közös listán kellene indulnia 2022-ben. Vona Gábor a válaszában vitára hívta a DK-s politikust, amelyet Rónai Sándor elfogadott. A két politikus az ATV műsorán feszült egymásnak. 

Az egykori pártelnök, Vona Gábor elmondta, abban egyetért, hogy az egyéni választókerületekben mindenhol egyetlen ellenzéki jelölt legyen, azonban a közös lista ötletét egyáltalán nem tartja jónak. 

Juhász Ferenc szerint szükséges a vita erről a kérdésről, mert az valóban látszik, hogy a közös program még kevés lesz a Fidesz legyőzéséhez. 

"Kellenek technológiák, kellenek értelmesen kialakított formulák arra, hogyan tudja megőrizni egy párt a politikai identitását és hogyan tud megfelelni annak az igénynek, hogy legyőzze a jelenleg uralkodó hatalmat." 

- tette hozzá.

A vita a videóra kattintva nézhető.