Vona: nem tabu Simicska elszámoltatása

A Jobbik elnöke ismét elmondta: a párt frakciója és Novák Előd előtt között megromlott a bizalmi viszony, de fontosnak és emberileg becsülendőnek nevezte, hogy frakciótársa a mandátumának visszaadásával reagált a képviselőcsoportból való kizárásra.

Vona Gábor a műsorvezető kérdésére leszögezte: nem tart a kuruc.info esetleges támadásaitól. Kálmán Olga felvetésére megjegyezte, amit korábban maga Novák Előd ismert el többször is a nyilvánosság előtt, hogy frakciótársa levelezésben áll a kuruc.info szerkesztőivel.

A pártelnök megerősítette, hogy szó sincs arról, hogy Simicska Lajos elszámoltatása tabu lenne, hiszen, ha bármilyen közpénzeket érintő kérdésben felmerül az oligarcha neve, akkor a Jobbik nem lesz rest cselekedni. Az Iránytű Intézetet és Forrai Richárdot ért támadásokat visszautasította, szerinte nincs szükség vizsgálatra, mert tudja, hogy nem igazak a Novák Előd szándéknyilatkozatában megfogalmazott állítások. Hozzátette, ezt igazolja az is, "Forrai Richárd lelkiismerete annyira tiszta", hogy személyesen ment el az őt támadó Halász János Fidesz-frakció szóvivő sajtótájékoztatójára.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor adócsalónak nevezte Volner Jánost, a Jobbik alelnökét és leendő frakcióvezetőjét, Vona Gábor emlékeztetett rá, hogy jobbikos vezetőtársa beperelte állításai miatt a miniszterelnököt. Ugyanakkor arról beszélt, hogy Orbán Viktor kiégett, semmi más nem érdekli, csak a korrupció és a foci. Ha pedig ezekre valaki rákérdez, akkor elkezd személyeskedni és vádaskodni, ami Vona Gábor szerint méltatlan egy miniszterelnökhöz.