Michelisz bajnoki éllovasként érkezik az utolsó versenyhétvégére

Michelisz bajnoki éllovasként érkezik az utolsó versenyhétvégére

A WTCR makaói hétvégéje után Michelisz Norbert 9 ponttal vezeti az összetett tabellát, még egy hétvége, tehát három futam van hátra a bajnokságból, Malajziában óriási csata várható a magyar versenyző, valamint Yvan Muller és Esteban Guerrieri között, de matematikailag még Thed Björk is esélyes.

A bajnokságot Michelisz Norbert vezeti 316 ponttal, a makaói első futamon a 2. helyen zárt, a második kettőn egy 10. és 12. pozíciót sikerült összehoznia. Márkatársát, Nicky Catsburgot brutálisan beáldozták az érdekében: a hollandot az ötödik helyről a 12. pozícióig(!) zavarták vissza, hogy Michelisz plusz egy pontot szerezhessen. Egyébként Tarquini is elengedte Micheliszt, de itt nem mondanánk egyértelmű ítéletet, lehet, hogy technikai problémája volt.

Amellett, hogy a magyar pilóta sikeréért szorítunk, érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire sportszerű a Hyundai részéről 7 hellyel hátrébb utasítani a márkatársat, egy pontért.

Micheliszt a bajnokságban Esteban Guerrieri követi 307 egységgel, szombaton nem szerzett pontot, vasárnap 4. és 10. lett. Hondás márkatársaitól sok segítségre nem számíthat, Tassi Attila és Tiago Monteiro sem mutat túl erős formát.

A hármas közül Yvan Muller van a legjobb formában, Makaóban két futamot is megnyert, összességében 65 pontot szerzett egy hétvége alatt, jelenleg 305 egységgel áll a harmadik helyen. Ami rossz hír lehet neki, hogy a mostani jó teljesítmény Malajziára büntetősúlyt érhet.

Csapattársa, Thed Björk 288-at gyűjtött eddig, de a Lynk&Co valószínűleg kivette már a bajnoki címért folytatott küzdelemből, mert Makaóban Mullernek kellett segítenie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#RoadToMalaysia update! It's a close, very close battle. Who will grab the big trophy in Malaysia?

FIA WTCR / Oscaro (@fia_wtcr) által megosztott bejegyzés,

Az utolsó hétvégét Malajziában, december 13-15. között rendezik.