Orbán Viktor után Novák Katalin és Semjén Zsolt is részt vesz XVI. Benedek gyászmiséjén

Orbán Viktor után Novák Katalin és Semjén Zsolt is részt vesz XVI. Benedek gyászmiséjén

Csütörtök reggel utaznak majd a Vatikánba, hogy leróják kegyeletüket.

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtök reggel Vatikánvárosba utazik, hogy lerója kegyeletét XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséjén

- tájékoztatta az MTI-t a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága.

A Sándor-palota azt is közölte, hogy a magyar delegáció tagja még Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

A 95 éves korában elhunyt emeritus pápát a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra, ezt megelőzően pedig gyászmise lesz.

XVI. Benedek nyugalmazott pápát hétfő reggel ravatalozták fel a római Szent Péter-székesegyházban, miután a volt római katolikus egyházfő szombaton, az óév utolsó napján, december 31-én elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban. Január 5-én, csütörtökön a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra. Az emeritus pápa 2005-től 2013-as lemondásáig vezette a római katolikus egyházat.

Orbán Viktor már lerótta kegyeletét a ravatalnál

Időközben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó kedden délelőtt Rómában, a Szent Péter-bazilikában lerótta kegyeletét a szombaton elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál.

Orbán Viktor és Lévai Anikó imát mondott XVI. Benedekért és a gyászoló keresztény hívők közösségéért - tette hozzá a sajtófőnök.