Meglepő?! Annyi bátorsága sem volt az államtitkárnak, hogy szóba hozza a Devizahiteles Kerekasztalt

Eddig sem mertek a károsultak szemébe nézni.

Z. Kárpát Dániel emlékeztette a parlamenti képviselőket arra, hogy az elmúlt időszakban ismét összeült a Devizahiteles Kerekasztal, amelyre újfent meghívást kaptak a károsultak, a bankszövetség, a különböző politikai pártok és természetesen a kormány képviselői is, azért hogy ismételten foglalkozzanak ezzel a megoldatlan, szociális katasztrófával 

Azonban az Orbán-kormány, ahogy eddig, úgy most sem vett részt ezen a fórumon: "nem volt elég bátorságuk, hogy szembe nézzenek az áldozatokkal" - fogalmazott a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki képviselő felidézte: Horvátországban nemrég a frankhitelesek egészét érintő bírósági ítélet született, amivel elismerték, hogy a károsultak nem kaptak megfelelő tájékoztatást a felvételkor a hitellel kapcsolatban. 

Undorító: Kövér László a devizahitel-károsultakat gyalázta

Megtudtuk, van Soros-terv, lehet, hogy Németországot át fogják nevezni, az ELTE meg nem hazánk legjobb egyeteme, csak „presztízsében első", mert genderelméletet is oktatnak. Meg antirasszista kurzust is, a Pázmányon pedig a holokauszt és emlékezete elnevezésű tantárgyat vezették be kötelező jelleggel. Mindkettőt épp a Fidesz-uralom alatt - tesszük hozzá mi.

Z. Kárpát Dániel ezután felsorolta, hogy milyen válaszokkal szolgálhat majd az államtitkár, így segítve a munkáját - hogy ezzel már ne kelljen húznia az időt.

Az árfolyamgát: ez egy lélegzetvételnyi szünet volt, de most kamatostul szakad a károsultak nyakába a hitel, mert az elmúlt 5 évben a kormány nem tett semmit sem a devizahitelesek érdekében.

Nemzeti eszközkezelő: Z. Kárpát Dániel szerint nem lehet azt megoldásnak nevezni, hogy az állam elvette a károsultak tulajdonjogát. Az pedig különösen visszás, hogy ezt egy bérlakásprogramként próbálják eladni.

Végtörlesztés lehetősége: nincs olyan etikai, gazdasági norma, amellyel meg lehetne magyarázni, hogy egyes állampolgárok 180, mások pedig 256 forintos átváltási áron törleszthettek - persze csak az azután, hogy lepaktált az Orbán-kormány a Bankszövetséggel.

Z. Kárpát Dániel kitért arra is, hiába plakátolták ki, hogy elszámoltatták a bankokat, senki nem vizsgálta a szerződések törvényességét, a pénzintézetek biztosítását, és azt sem lehet megindokolni, hogyan duzzadt az 5 millió forintos tartozás 33 millió forintra.

Azonban hiába a segítség: Völner Pál államtitkár csak felsorolta az Orbán-kormány "eredményeit": árfolyamgát, eszközkezelő, végtörlesztés.

Ugyanakkor egy dolgot nem vett a szájára; ez pedig a Devizahiteles Kerekasztal. 

Véletlen lenne?