Zéró toleranciát a gyermekek elleni erőszak elkövetőivel szemben!

Mindösszesen két évvel megúszták azok a szülők, akik éveken át erőszakolták és kínozták saját gyermekeiket.

Brutális verés és erőszak

K. Rudolf és felesége, Andrea hosszú éveken át napi szinten kínozta és erőszakolta három gyermekét. A kicsiknek épp ésszel szinte felfoghatatlan kínzásokat kellett elszenvedniük. A szülök pornófilmeket nézettek a gyerekekkel, majd az abban látottakat rajtuk próbálták ki, előtte azonban gyakran félholtra verték őket.

A két fiú miután már nem bírták tovább a kínzásokat elmenekültek otthonról és napokig bujkáltak. Amikor megtalálták őket, brutálisan megverték és megerőszakolták mindkettőjüket. A házaspár egészen 2012 őszéig zavartalanul folytathatta beteges hajlamaik kiélését. Ám ekkor a gyermekvédelmi szolgálat elvette tőlük a kicsiket, mert nem jártak iskolába. Nevelőszülőkhöz kerültek, és a gyámok szembesültek először mindazzal, ami a három testvérrel történt. Ők értesítették a rendőröket.

Ürülékkel etették őket

A gyerekek, amíg nem kerültek állami gondozásba a fürdés és fogmosás fogalmát nem ismerték. Rendes ételeket nem kaptak, szüleik arra tanították őket, hogy csótányokat és más bogarakat fogjanak és egyenek meg. A patkányok és különböző rágcsálók szintén gyakran kerültek a kicsik tányérjára, de volt olyan, amikor kekszreszeléket gyúrtak össze emberi ürülékkel, majd kókuszba forgatták, és azt adták nekik jutalmul.

A Jobbik keményebben büntetné a gyermekek elleni erőszakot

Felháborítónak tartom, hogy a bíróság a Btk. szerinti majdnem legenyhébb büntetést szabta ki a gyermekeiket bogarakkal, fekáliával etető, azokat elhanyagoló, kínzó szülőket – írja Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának alelnöke szerdai sajtóközleményében.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy mind a vádiratokból, mind az ombudsmani jelentésből, valamint a gyermekek vallomásaiból kiderül, hogy a szülők a kiskorúakkal szinte születésüktől kezdve így bántak: folyamatosan mindennapos erőszaknak, életre alkalmatlan körülményeknek és feltételeknek voltak kitéve, mely tovább súlyosbítja rémtetteiket.

Ezért a Jobbik megvizsgálja annak jogi lehetőségeit, hogy milyen módon lehet a gyermekbántalmazásokkal kapcsolatos bűncselekmények esetén súlyosbítani a bíróság által kiszabható büntetési tételeket. Várják továbbá a hatóságok érdemi válaszait arra vonatkozóan, hogy az eset további mulasztó szereplőit (háziorvos, védőnő, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai) mikor és milyen módon vonják felelősségre.

Mindezekből kifolyólag a radikális ellenzéki párt szorgalmazza, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat rendszerének tényleges felülvizsgálatát. Vágó Sebestyén, mint a Népjóléti Bizottság alelnöke azt ígéri, hogy kezdeményezni fogja ennek a folyamatnak az elindítását.