Meleg propagandára hivatkozva Etyek fideszes polgármestere lemeszelt egy színes ábrát az iskola falán

Meleg propagandára hivatkozva Etyek fideszes polgármestere lemeszelt egy színes ábrát az iskola falán

Egyik nagy feladatunk a jövőben a szivárványosra mázolt belső rendezése

- írta néhány napja közösségi oldalán Zólyomi Tamás, a Pest megyei Etyek polgármestere a helyi iskola felújítása kapcsán.

A 444.hu tudósítása szerint a fideszes városvezető  beváltotta a fenyegetést, és az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítása során - amelyben a szülők és etyeki lakosok is részt vettek - elérte az iskola vezetésénél, hogy a már kész falakat átfessék fehérre.

A lemeszelt ábra egyébként egyáltalán nem hasonlít szivárványos zászlóra. Elsőre inkább tűnik Jankovics Marcell stílusára, vagy a Magyar népmesék sorozat képi világára.

Zólyomi Facebook-oldalán a kommentek feleslegesnek nevezték a polgármester túlbuzgó akcióját. Azok a szülők és önkéntesek akik segítettek az iskola takarításában, rendbetételében is megköszönték az iskola felújítását, de úgy vélik, a színes iskolai ábra lefestésével az ő segítségüket is semmibe vették.

Nem értem miért kell egy díszítő célú falfestményre ráhúzni hogy „szivárványos”...
Kicsit fölösleges energia megcsináltatni valamit, amit nem kéne... De ne hozd bele a szivárványos agymenést!
Nemrég voltam a János kórházban. Néhány helyen vér, meg kitudja milyen testnedvek váltakozó árnyalatai voltak odaszáradva a málló vakolaton. Ha felfestek legközelebb egy szivárványt, akkor ha jól értem, megejtik végre a tisztasági festést?
A virágok színesek, a falra festett képek színesek, a gyerekek színesek. Mit nem lehet ezen érteni? Lehet, hogy aki felfestette, az is színes volt. Ugyan már! Szürke, fehér, fekete - piros, fehér, zöld nem elég? Elég!

Zólyomi Tamás válaszolt néhány kommentre, de érdemi magyarázattal nem szolgált. Fideszes politikusként azzal vádolta a bírálókat, hogy politikát visznek az iskola falain belülre. Véleményéhez annak ellenére is ragaszkodott, hogy három nappal korábban polgármesterként éppen ő volt az, aki az egyik "nagy feladatának" nevezte a szerinte szivárványos festmény lemeszelését.