Lemondott az LMP frakcióvezetője, Schmuck Erzsébet

Schmuck Erzsébet a lapnak elmondta, lemondása február 16-i hatállyal érvényes. Döntését azzal indokolta, hogy életútja során nagy tapasztalatokra tett szert a szervezetfejlesztésben, az LMP-ben pedig most éppen erre van szükség. Hozzátette, frissen került be a párt elnökségébe, és ott is úgy látták, hogy a következő időszakban így tudja leginkább segíteni az ökopárt jövőjét és megerősödését.

Schmuck Erzsébet az úgynevezett „szellemi erőtér”, vagyis a párt körüli holdudvar életre hívásában is aktívan közreműködne. Szerinte nagy szerepe lehet abban, hogy minél több emberrel megértesse az ökopolitika lényegét.

Ezzel tehetek a legtöbbet azért, hogy az LMP 2018-ban ne ötszázalékos, hanem ennél jóval magasabb támogatottságot elérő párt legyen - mondta az újságnak.

Tavaly májusban jelentette be az LMP alapítója, társelnöke és legismertebb arca, Schiffer András, hogy távozik a pártpolitikából.

Akkor többek között azzal indokolta döntését, hogy az LMP nem tudott áttörni, mert nincs meg körülötte a szellemi erőtér, így ennek a felépítésén dolgozna.

„Ha nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának, a párt nagyon nehezen tud áttörni”

- mondta az Indexnek.