Na, ezért kell annyira megállítani Brüsszelt: Bukhatja az online kaszinózást Andy Vajna?

Kinek kell igazán félnie az uniótól?

Egy 2015-ös szabályozásnak hála, Magyarországon csak az indíthat online kaszinót, akinek van normál játékkaszinó-üzemeltetési koncessziója hazánkban.

Erre pedig mindössze két embernek van jogosultsága:

Andy Vajna, filmügyi kormánybiztosnak és Szima Gábor, debreceni milliárdos nagyvállalkozónak.

Eddig ugyan egyikük sem hozott létre hasonló honlapot, de ami késik, nem múlik (sajtóhírek szerint Vajna oldalát már tesztelik).

A szabályozást egyébként a hasonló szerencsejátékot szervező, Máltán bejegyzett Unibet támadta meg az Európai Bíróságon, miután az új feltételeknek hála kiszorult a piacról.

Az unió most azt kifogásolja, hogy a kormány kivételezett cégeknek játszotta át az egyébként nem tiltott tevékenység piacát.

Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték-szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott:

"Az Európai Unió fellépése jogos lenne az ügyben, de minden valószínűség szerint nem reménykedhetünk túl sok mindenben."

Szerinte Brüsszel a demokráciát ennél jóval komolyabb szinten érintő kérdésben sem lépett semmit, pedig egy meghatározó uniós alapelvről van szó, ráadásul a 2012 óta elképesztő jogtalanságok történtek a kaszinóengedélyek terén.

Így védik a magyar vállalkozásokat?

"A kormány számára sajnálatos módon Andy Vajna luxemburgi offshore cége megbízhatóbbnak bizonyult azoknál, akik 20 éve fizetik a magyar játékadót"

- jelentette ki Schreiber, majd hozzátette: a szerencsejáték is ugyanolyan szakma, mint a többi, ugyanúgy érteni kell hozzá.

Azonban akik megkapták a koncessziót, azok szerinte híján vannak a szükséges hozzáértésnek.

Schreiber István kiemelte:

korábban évi 100 milliárd forint fordul meg az online szerencsejátékban; Andy Vajna és a mögötte álló körök pedig ezt a hasznot szeretnék gátlástalanul lefölözni.

Már tesztelik Andy Vajna online kaszinóját - nemsokára kiderül, kinek lesz szerencséje!

A lap azt közli, hogy a legutóbbi forgatókönyv szerint hétfőre ígérte az indulást a Vegas.hu. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, médiavállakozó és hivatalos szerencsejáték-szervező cége, az LVC Diamond Kft. már február elején megkapta a működéshez szükséges engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerencsejáték-felügyeleti főosztályától.