Hiába a bosszúhadjárat – valaki még mindig furcsa dolgokat ad Orbán Viktor szájába

Bár öt munkatársától vált meg a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Pannon Lapok Társasága a tavalyi év végén, ám valaki április 1-jén újra megviccelte a Fejér Megyei Hírlap kiadóját és a kormányfőt, írta meg a 24.hu.

Április 1-jén a Fejér Megyei Hírlap digitális számának, a FejerDigitalnak az előfizetői arról kaptak értesítést emailben, hogy megjelent a legújabb szám, amit le tudnak tölteni: azonban ez a 2016. december 24-i meghekkelt miniszterelnöki interjút is tartalmazta.

Ehhez valakinek újra bele kellett nyúlnia a rendszerbe. Annak a valakinek pedig tudnia kellett, hogy melyik speciális, a rendkívüli eseményeknek, történésekről szóló híreknek fenntartott könyvtárba kell tenni a régi lapszámot tartalmazó fájlt ahhoz, hogy a program kiküldje az előfizetőknek – magyarázta a 24.hu-nak a rendszert ismerő forrás.

Ez már csak azért is kínos, mert a cég azzal az indokkal vált meg az alkalmazottaitól, hogy azok kapcsolatba hozhatóak a meghekkelt interjúval (sőt, a rendőrség nyomozásba is kezdett ismeretlen tettes ellen, azonban az ügy még nem vezetett eredményre).

De mit is adtak Orbán Viktor szájába? Ezeket:

- Nem csak a pedagógusok bére, hanem "a kórházi hullák száma is emelkedik"

- "Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket"

- "minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez."

- "A korrupciós vád mint lejárató politikai eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk."