Erőszakkal cigiztetett egy kisbabát a férfi, már bejelentést kapott a rendőrség

Kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt a hatóságokhoz fordult a feljelentéseiről és bejelentéseiről ismert Tényi István azután, hogy a Youtube-ra felkerült egy videó, amin egy magát Youtube-celebként futtató cigány férfi egy legfeljebb egyéves kisgyermek szájába erőszakolja az égő cigarettát.

A megjelent felvételen egy magát saját Youtube-csatornája szerint Lakatos Brendonnak nevező férfi látható, ahogyan a feltételezések szerint saját kishúgát – egy legfeljebb egyéves gyermeket – cigiztet meg. A futótűzként terjedő videó szerint az égő cigarettát többször is a gyermek szájába nyomja, közben pedig arra utasítja, hogy szívja, és tüdőzze is le.

Jól látható, hogy a gyermek eleinte nem érti mi történik, majd tiltakozni próbál. A férfi ekkor unja meg a szórakozást, és zavarja el őt a kamera elől:

Lapunkhoz eljuttatott levele szerint Tényi István bejelentést tett az ügyben a Fővárosi Főügyészségnél és a BRFK-nál.

Mint a dokumentumban írja, bizonyítottság esetén felmerülhet a kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja, hiszen a cigiztetéssel többek között a kiskorú gyermek testi, szellemi, erkölcsi és érzelmi fejlődése is veszélyeztetve lett, ráadásul mindezt a férfi szándékosan követte el, ami halmazati tényezőként értékelhető a bíróságon.