Garancsinak a villanyoszlopos hirdetések is sokat hoztak

Nem csak Mészáros gazdagszik állami segítséggel.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a lámpaoszlopokra elhelyezett hirdetésekre specializálódott ESMA Reklám Zrt. 2016-ban több, mint háromszorosára növelte árbevételét. 

A növekedés annak köszönhető, hogy a kormány a korábban tiltotta a a kandelláberekre a reklámtáblák kihelyezését, de miután a miniszterelnök barátja részesedést szerzett a cégben újra engedélyezték.

Az ESMA ügyvezetője, Galántai Péter korábban azt nyilatkozta, hogy a cég teljesítménye elérheti a 2011-es szintet, amikor a tavalyi bevételnél is egymilliárd forinttal magasabb volt a forgalma. Sejtéseim szerint a kampányidőszak miatt az idei évben rekordot is dönthet a vállalat.

Tehát Garancsi cégei virágoznak és mindegyik a kormányzati intézkedéseknek köszönheti sikerét. Egyedül a szintén az üzletember érdekeltségébe tartozó MET Magyarország Zrt.-nek nem futott jól a szekér tavaly, ennek profitja ötödére csökkent. Ennek ellenére a nyereség így is megközelítette a százmilliót.

Mészáros Lőrincnek tehát nem kell aggódnia, amiatt, hogy azt hiszik, Magyarországon minden cég az ő érdekeltségébe tartozik. Vannak még Orbánnak barátai.

Mészáros Lőrinc: én vagyok a legjobb lelkű ember Magyarországon

A Nemzet Gázszerelője az elmúlt hónapokban már több remekbe szabott nyilatkozattal is elkápráztatott minket, ám ezek valószínűleg nem nyerték el főnökei tetszését annyira, mint a műértő közönségét. Mészárost minden jel szerint szilenciumra fogták, az N1TV kérdéseit ugyanis taposóaknákként kerülgette. Ám hiába hallgatnak háborúban a múzsák, a zsenialitás mindig utat tör magának.