Rock am Ring: Két fesztiválszervezőt állítottak elő

"Gyanús tárgyat csempésztek be". A szervezők szerint szombaton folytatódhat a rendezvény.

A német rendőrség előállított két embert azzal összefüggésben, hogy terrorfenyegetés miatt meg kellett szakítani péntek este a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált - jelentette szombatra virradóra honlapján több németországi újság.

Azt írják, hogy mindketten a fesztiválszervezők alvállalkozói, és egy gyanús tárgyat csempésztek be a rendezvény helyszínére. Mindkettejüket kihallgatták, és egyes értesülések szerint legalább az egyiküket őrizetbe helyezték iszlamistákkal fenntartott állítólagos kapcsolata miatt.
    
A sajtóinformációk helytállósságát hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg.
    
Péntek este terrorfenyegetés miatt megszakították a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált. Az ország nyugati részén, Bonn térségében fekvő Nürburgring autóversenypályán pénteken kezdődött zenei fesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztattak hogy szerint a rendőrség elővigyázatosságból rendelte el a rendezvény megszakítását, és átkutatja a helyszínt. Arra kérték a látogatókat, hogy "kontrolláltan és nyugodtan" hagyják el a területet. Az esti koncerteket mind lemondták. A legfőbb attrakció az egyik leghíresebb német zenekar, a Rammstein fellépése lett volna. 

A szervezők reményei szerint szombaton folytathatják a fesztivált.
    
Helyszíni beszámolók szerint a mintegy 90 ezer fesztiválozó nagyobb fennakadás nélkül, rendezetten levonult a versenypályáról. A legtöbben szállásukra, a közeli sátortáborokba mentek. 
    
Az illetékes koblenzi rendőrkapitányság közölte, hogy a kiürítést "konkrét értesülések" miatt rendelték el, amelyek alapján "nem lehetett kizárni", hogy terrorveszély fenyegeti a rendezvényt. 
   
A Rock am Ringet a vezető európai szabadtéri könnyűzenei fesztiválok között tartják számon.